By janosom
5 years ago

Sütemény!

.
Hozzávalók a tésztához:
2 db tojás,
9 evőkanál porcukor,
9 evőkanál olaj,
9 evőkanál tej,
12 evőkanál liszt,
1 tasak sütőpor,
vaníliaaroma,
egy csipet só.
Hozzávalók a töltelékhez:
600 g tehéntúró,
3 – 4 kanál cukor tetszés szerint,
2 db tojás,
1 teáskanál reszelt narancshéj
Elkészítés:
Készítsük el a tésztát, verjük fel a tojásokat a csipet sóval, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliaaromát, az olajat és a tejet. A lisztben keverjük el a sütőport, majd adjuk hozzá a tojásos keverékhez. Keverjük össze óvatosan, majd a tészta felét öntsük egy 20×30 cm-s sütőpapírral bélelt tepsibe. Süssük 10 – 15 percet 180 fokra előmelegített sütőben. Amíg sül készítsük el a tölteléket. Keverjük össze a töltelék hozzávalóit, ha szeretnénk, hogy a töltelék krémesebb legyen, akkor használjunk mixert. A töltelékbe tehetünk mazsolát is. Ha a túró nagyon száraz, akkor keverjünk hozzá 1 kanál tejfölt. Vegyük ki a tepsit a sütőből és tegyük rá a tölteléket a félig megsült tésztára, majd öntsük rá a tészta másik felét. Süssük a túrós süteményt 30 percig. Amikor megsült, hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük. A tetejét megszórhatjuk porcukorral tálalás előtt. Jó étvágyat!
5 years
Miki So nice!
5 years
5 years
marija64 excellent recipe.?
5 years
5 years
janosom Bevált népi gyógymódok
Dátum: 2018.04.16., 22:28 Szerző: Martinka Dia Kulcsszavak: allergia, antibiotikum, arcüreg, betegség, bodza, bőr, C-vitamin, citrom, csodafegyver, cukorbetegség, ecet, emésztés, eukaliptusz, fáj, fájdalom, fehérbor, fekete ribizli, felfázás, fodormenta, fokhagyma, folyadék, főzet, görcs, gyógyfű, gyógymód, gyomorrontás, gyulladás, hagymatea, hörgő, illóolaj, immunerősítés, kámfor, kapor, kapszula, kenőcs, köhögés, krém, krumpli, láz, légút tisztítók, megfázás, méz, nagyszüleink, orrcsepp, orrdugulás, orvosság, öregek, pattanás, pezsgőtabletta, régi, száraz köhögés, szauna, szem, tea, természet gyógyító, torokfájás, tőzegáfonya, vércukor, vírusölő
A régi "öregeket" ha ledöntötte lábáról a betegség vagy megfájdult valamijük, a természet gyógyító szereit hívták segítségül. Teák, kenőcsök, gyógyfüvek felhasználásával remek főzeteket és krémeket készítettek. Nagyszüleink, nem véletlenül használták ezeket.

Kutassunk kicsit a régi idők gyógymódjai között!

Torokfájásra kiváló szer egy erős kakukkfűtea, lehetőleg mézzel. Csillapítja a fájdalmat és gyulladást. Nagyon hatásos a fokhagyma is erre a célra, citrommal és kis mézzel összeturmixolva, kiváló orvosság. A mézes fokhagyma természetes antibiotikum, vírus és baktériumölő hatású, ezért csodafegyver a megfázásos időszakban. Fél gerezd fokhagymát kell apróra vágni és 1 teáskanál mézzel egyben lenyelni. Naponta akár háromszor is megismételhetjük.



Köhögésre, torokfájásra kiváló gyógymód a vírusölő hagymatea fogyasztása is.

A reszelt torma kitisztítja a hörgőket, és az arcüregekben lévő dugulást is képes enyhíteni.

Cukorbetegségre az egyik leghatásosabb természetes gyógyszer a kapor. Remek vércukor szabályozó.

Gyomorrontásra, gyomorpanaszok és görcsök enyhítésére kiváló gyógyhatású szer a fodormentatea, mely görcsoldó és emésztésjavító.

Gyulladt szemekre tegyünk reszelt krumplit, vagy nyers krumpli karikákat. Többet ér bármilyen szemcseppnél! Pattanásos bőrre is kipróbálható, enyhíti a gyulladást.

Felfázásra kiváló gyógymódnak bizonyul a tőzegáfonya. Mind nyersen, mind kapszula, illetve folyadék formájában segít enyhíteni a kellemetlen tüneteket.

Ha száraz köhögés, szamárköhögés gyötör bennünket, akkor egy teáskanálnyi fekete bodza és fekete ribizli levéből készült főzetet kortyolgassunk. Adhatunk mézet is hozzá.

Ha belázasodtunk, a legjobb módszer a láz csillapítására, ha fehérborba vagy ecetbe mártjuk a zokninkat és visszahúzzuk a lábunkra. Akármilyen hihetetlenül hangzik is, ki fogom próbálni!

Nátha vagy allergia időszakában, nekem gyakran okozott gondot az orrdugulás. Orrcsepp helyett használjunk természetes légúttisztítókat, mint például különféle illóolajak, zsebkendőre vagy éjszaka a párnánkra csepegtetve. Megfázás esetén ajánlott az eukaliptusz és a kámfor.

Remek megoldás lehet, - ha van rá lehetőségünk -, az eukaliptusz-inhalálás egy forró szaunában. Csepegtessünk a szauna kövekre eukaliptusz illóolajat, s lélegezzünk mélyeket.



Ha immunerősítés a cél, vessük be legerősebb fegyverünket, a C-vitamint! Naponta 2x fogyasszunk frissen facsart citromlevet, vagy C-vitamin pezsgőtablettát.

Cikkemmel próbáltam rávilágítani arra, hogy érdemes kipróbálni hagyományos népi gyógymódokat, ha náthásak, vagy influenzásak, betegek vagyunk. Édesanyám 40 éve dolgozik patikusként, ám ő is arra nevelt bennünket, hogy ne rohanjunk egyből a gyógyszeres dobozért, ha megbetegedtünk. Kutassunk előbb természetes megoldások után, tájékozódjunk, s adjunk a természetnek egy esélyt.
5 years
5 years
Strabunica013 Good ! Yummy ???
5 years
5 years
lemueld Looks so yummy. I am getting hungry
5 years