Name

Miroslav Vasovic

Birth

12 Jun 1964

Gender

Male

Location

Belgrade, Serbia

Job

in the army

Hobbies

Rck music

Relationship

Married/Civil partner

55 photos


migekv Post
158 days ago
Evo jedne prelepe kuce iz Juzne Afrike
.
158d
Miki Lepa i zanimljiva
158d
158d
Sanja011 Originalno
158d
migekv Post
158 days ago
Banjički venac

Na padini Banjički venac nedaleko od „Marakane“, arhitekta Miša Veselinović je pokazao da pored tradicionalne srpske kuće, , suvereno vlada i takozvanom gradskom kućom, koju u našim uslovima možemo nazvati „srpskom vilom“. Do ulice je ostavljen prostor za zelenu cvetnu oazu, a prema dvorištu vrt sa fontanom, bazenom, podzemnom garažom povezanom i toplom vezom sa kućom, i roštiljom u dnu parcele. Ulična ograda je od kamena i kovanog gvožđa. Isprojektovana zgrada je u postmodernom stilu sa istaknutim antama u stubovima, uz primenu dekorativnih arhitektonskih elementa po uskoj vertikali fasade, ali uravnoteženo, elegantno i nenapadno.
.
158d
Miki Divno
158d
158d
Sanja011 Prelepo
158d
migekv Post
158 days ago
okolina Ljiga

Zvonko Lukić, beogradski advokat, rodom iz okoline Ljiga, ima u selu roditelje koji tamo žive, rade i privređuju. Oni imaju sređeno domaćinstvo potpomognuto od njega, Zvonka, i brata mu Miloša, agronoma koji sa porodicom živi takođe u Beogradu. Oni rešili da preurede neke stvari oko domaćinstva, pa i oko postojeće kuće. Kuća je posleratna građevina u dobrom stanju i od tvrdog materijala, ali sa izvesnim nedostacima, kako u prostornoj organizaciji tako i u “likovnom smislu”. Arhitekta Petrović je prvo isprojektovao pomoćnu zgradu u dvorištu koja je odmah izvedena na opšte zadovoljstvo. Potom se, pre dve godine, prešlo na obnovu kuće.
.
158d
Miki Svaka cast
158d
158d
Sanja011 Divno
158d
migekv Post
158 days ago
Najlepse kuce Srbije

Ašanja

Vlasnik ove kuće u Ašanji, skromni i vredni Slobodan, želi da se povuče na ovo pitomo imanje i da gaji koze. Vlasnik je jedne od najpoznatijih štamparija u Srbiji koju polako prepušta sinu Dušanu, a on polako sebe pronalazi u novom poslu, gajenju koza. Ova kuća ima oko 300 kvadrata u dva nivoa, sa velikom slavskom sobom u prizemlju. Pored ovog objekta, na proleće 2011. planira izgradnju još nekoliko vajata i proširuje delatnost na bavljenje seoskim turizmom, jer će na svojoj farmi imati dovoljno mesa i mleka kao i prerađevina od njih.
.
158d
Miki Domacin
158d
158d
Sanja011 Svaka čast
158d
migekv Post
158 days ago
Najlepse kuce Srbije

Vlasinsko jezero

Vlasnik kuće Jovo Stojanović, poslovni čovek i ugledan domaćin, iz Vlasotinca kupio je plac na obali Vlasinskog jezera i dugo se dvoumio oko izbora projektanta. Odlučio se za arhitektu Božidara Petrovića, od koga je zatražio da predvidi u projektu da zidanje u kamenu pri realizaciji bude isključivo u lomljenom kamenu. “Preporučio sam im mlađeg inženjera Acu Jakovljevića, koji ima svoju firmu u Ljigu i koji može, pošto ima svoj majdan kamena, da im obezbedi i majstore i kamen. Tako su se oni snašli”, priča arh. Pertrović. Tako je nastalo malo remek delo od kamena peščara koji je ugrađen u objekte, u popločavanje staza pa i kamin-roštilj u dvorištu.
.
158d
Miki Divno
158d
158d
Sanja011 prelepo
158d
migekv Post
158 days ago
Najluđe građevine koje srećom nikada nisu završene

5.Londonska piramida smrti

pyramid

Ova grozomorna građevina se zove Londonska piramida smrti a osmišljena je 1829. usred rastućih imperijalističkih ambicija Ujedinjenog Kraljevstva.

Zamislio ju je Thomas Wilson a ideja je bila da Britanci dobiju svoju piramidu mauzolej u Egipatskom stilu. Zato što su svi samo to čekali, sasvim sigurno. Najluđe od svega je što je trebalo da primi 5.000.000 mrtvih.

Naravno, svi osim samog autora su odmah rekli da je to vjerovatno najgora ideja koju su ikada čuli i najružnija građevina koja bi mogla da se napravi. Tako da su uradili normalno groblje Kensal Rise i sačuvali London vječne bruke i sramote.4. Svjetionik svijetaČim se nešto zove Svjetionik svijeta jasno vam je da tu nešto nije u redu. Dakle, nacrti su ugledali svjetlo dana 1937. godine u Parizu. Ideja je bila da kula bude visoka oko 900 metara. Čisto da vam bude jasno, Beograđanka ima 101 metar a najveća građevina svijeta Burj Khalifa nešto više od 800.

A to znači da bi prije 100 godina bilo sasvim nemoguće napraviti je. Ali ni to nije najstrašnija činjenica. Već njen grozomoran izgled sa spiralom oko koje bi do vrha išli ni manje ni više nego automobili. Sve do restorana koji bi bio gore. Ambiciozno i potpuno suludo, sasvim jasno.

Kulu je dizajnirao Eugene Freysinnet je rekao da bi trebalo samo oko 2.5 miliona dolara da se napravi. Odnosno u današnjem novcu oko 42 miliona. Ipak, gradski vjećnici su rekli da je ta cifra minimum 10 puta veća. A uz to, kome treba kula oko koje vozite automobile? Tako da su mu pokazali gde ne nalaze vrata i ostali pri Ajfelovoj kuli.


3. Hram ateista


Hram ateista zvuči podjednako suludo kao i recimo, pošten političar. U svakom slučaju ovu zgradurinu za razliku od predhodnih bismo vjerovatno mogli da napravimo. Koncept je 2012. godine predložio Alain de Botton. Njegov nacrt izgleda otprilike kao Gotam, a samo fali Batman u cijeloj sceni. Što i nije čudno pošto je to mjesto Bog napustio. Zgrada bi trebalo da ima 46 metara što predstavlja starost zemlje (4.5 milijardi godina). Nije baš jasno čemu bi zgrada služila ali vjerujemo da bi se ljudi okupljali i jako koncentrisali da NE misle o Bogu.

2. Hitlerova Gradska vijećnica

“Volkshalle” je bio najveći neostvareni Hitlerov san. Dakle, ideja je bila da ova poveća zgradica bude centar njegove Germanije. Ali ideja je bila toliko loša da je čak i sam autor projekta koji ga je uradio po Hitlerovim idejama priznao da bi ispod kupole bila tolika buka da bi svako ko uđe istog trenutka ogluveo. Uz to je rekao da bi se po plafonu stalno skupljala kondenzacija pa bi unutra neprekidno padala kiša.

Ali Hitleru niko nije smio da se usprotivi. Tako su počeli da prave temelje kako bi vidjeli da će Berlinsko zemljište moći da izdrži teret. I nije moglo. Hitler je rekao da to nema veze i tražio da se nastavi sa projektom. Ali onda je počeo rat pa su postali zauzeti.

1. Palata Sovjeta

Ni komunisti iz Rusije nisu ništa bolji. Tako je 1931. godine Sovjetska Vlada raspisala konkurs za gigantsku palatu posvećenu, pa, samoj sebi. Logično. Jedini uslov bio je da se vidi iz cijele Moskve. Na kraju je pobjedio dizajn sa statuom Lenjina od 100 metara na vrhu. Što je više izgledalo kao kič svadbena torta, a malo manje kao monumentalna građevina koja bi trebalo da pokaže moć i prestiž najveće komunističke zemlje svijeta.

Ipak, komesarima se ideja dopala pa su srušili hram Hrista Spasitelja kako bi oslobodili mjesto za torticu. Ali onda je počeo rat pa su čelik iskoristili za tenkove. Na kraju 1958. godine su odustali i zvanično od sulude ideje i napravili najveći otvoreni bazen na svijetu. Inače Lenjin je bio toliko visoko da se ne bi ni vidio od oblaka. A oblaci su dosta česti u Moskvi.
.
migekv Post
158 days ago
ovo su fanovi na koncertu
.
158d
migekv Koncert AC DC
158d
migekv New article
160 days ago
Надалеко познат провод у престоници Србије није једноставан за упознавање. Много опција за лудовање у ситне сате лако збуњује. Ако сте први пут у ноћном проводу у Б... Read more
.
160d
Miki Dobro je
160d
160d
carmen3521 Cool
160d
160d
Sanja011 Cool
160d
159d
Jelenajeca nice article
159d
158d
marija64 Najbolji provod u Skadarliji.😃
158d
migekv New article
160 days ago
Poznati holivudski glumac Met Dilon biće gost predstojećeg festivala Kustendorf na Mećavniku, objavljeno je danas na koferenciji za medije u Ministarstvu kulture i informisanja. Dilon će održati radionicu studentima a u njegovu čast će biti prikazan kultni film "Dragstor kauboj" Gasa van S... Read more
.
160d
Miki Simpatican
160d
160d
Sanja011 Dobar artikal
160d
159d
Jelenajeca i love this actor
159d
158d
kustos Jedan je Kusta 😃
158d
158d
marija64 Odlicno..Kusta je zakon.
158d
migekv Post
160 days ago
legende srpskog glumista, dodajte komentare

Nikola Simić
.
160d
lzoran74 Sojicu odrobijacu te.
160d
160d
migekv mladji referent
160d
160d
Miki Legenda
160d
160d
Slafi 😃
160d
160d
Sanja011 Legenda
160d
159d
Jelenajeca legenda zauvek
159d

loading