By Nemanya
272 days ago

Prvi hrvatski horor film!

.
Ove zime nam izlazi prvi Hrvatski horor film. Naime spektakulise se da nije horor jel ima više komedije, Hrvatska kinematografia kaže za ovaj film da je horor. Srbija ima tri horor filma: “Leptirica”, “T.T. sindrom” i poslednji film koji se snimao u Pančevu, reč je o filmu “Zora mrtvih”.
Hrvatski film koji nam dolazi naziva se “POSLEDNJI SRBIN U HRVATSKOJ”.
u filmi glume: Krešimir Mikić, Hristina Popović, Tihana Lazović, Dado Ćosić, Bojan Navojec, Marina Radžepović, Dušan Bućan, Nikša Butijer, Sergej Trifunović,Tin Gregorić, Rene Bitorajac, Severina Kojić, Glorija Dubelj, Siniša Popović, Jadranka Matković, Dražan Čuček, Jelena Miholjević, Iva Bobić, Alen Šalinović, Judita Franković Brdar, Tvrtko Jurić, Roko Sikavica, Ivica Zadro, Filip Sertić, Robert Ugrina.
Zanimljiva činjenica da u ovom filmu glumi pevačica Severina Kojić koja se po prvi put upustila u film. Ona je izjavila da joj je veoma drago da glumi u prvom hrvatskom horor filmu koji će oboriti sve balkanske horore.Premijera filma se očekuje 7. marta.
Režija: Predrag Ličina
Radnja filma: Zagrebačkog bonvina Miću (Krešimir Mikić) čija je dnevna rutina zacrtana negde između salona za masažu, restorana i kino-dvorana u kojima prati filmski serijal svoje omiljene glumice Franke Anić (Hristina Popović) zombi-epidemija zatećiće potpuno nespremnog, ali će on hrabro krenuti u Odiseju, praćen svojom filmskom herojkom i probijaće se kroz svet zombija s jednim jedinim, ali teško ostvarljivim ciljem, preživeti.
FILM po vlastitom scenariju režira Predrag Ličina, a producenti su Ankica Jurić Tilić i Miroslav Mogorović, odnosno producentske kuće Kinorema (Hrvatska) i Art & Popcorn (Srbija). Nastanak filma su podržali i “Hrvatski audio-vizualni centar” i “Filmski centar Srbije”. Direktor fotografije je Ivan Zadro, montaža Tomislav Pavlić, autori muzike su Jura Ferina i Pavao Miholjević, dizajner zvuka Julij Zornik, scenografkinja Juna Piacun, kostimografkinja Selena Orb, a majstor maske Miroslav Lakobrija.
Film očekujemo 7. marta, a premijera u Beogradu bi trebala da bude mesec dana nakon premijere u Zagrebu.
Od ovog filma se neočekuje da bude horor, drama, komedija ili naučna fantastika, ali neka bude prava balkanska priča.

Izvor: https://amaterpress.com/2019/01/22/prvi-hrvatski-horor-film/
272d
Snupi1995 Opala😃
272d
272d
svetle76 UBAVO
272d
272d
Nemanya Baš me zanima na šta će to da liči.
272d
272d
Snupi1995 Verovatno Srbi upadaju tamo :D😃😃😜😅
272d
272d
Nemanya @Snupi1995 Videćemo...
272d
270d
AmaterPress Deluje zanimljivo.
270d
270d
AmaterPress @Snupi1995 Vodećemo kad izađe u bioskope.
270d
268d
kustos Čuj “POSLEDNJI SRBIN U HRVATSKOJ”. 😋😲
268d
258d
AmaterPress @kustos Deluje zanimljivo.
258d