By Nemanya
5 years ago

Paul Allen, suosnivač Microsoft-a je preminuo u 65-oj godini

.
“Personalni računari ne bi postojali bez njega.” – rekao je Bill Gates za svog kolegu.

Allen, 65, koji je osnovao Microsoft sa Bill Gates-om 1975, diagnostikovan je rak 1982. Napustio je kompaniju u martu 1983, samo par meseci pre nego što su mu doktori saopštili da je pobedio bolest. Oboljenje se nedavno vratilo nakon godina remisije.

Iako je Allen osnovao Microsoft sa Gejtsom – oni su se sastali u privatnoj školi u Sijetlu, Vash. – otišao je pre nego što su debitovali mnogi potezi kompanije, uključujući Windows (1985) i Word (oktobar 1983). Međutim, on je bio instrumentalan u osnovnim krugovima pionirske programske strategije kompanije, kao što su Microsoft BASIC i MS-DOS.

Njegovu važnost za kompaniju dokazali su priznanja od strane tri glavna rukovodstva kompanije Microsoft nakon što je najavljena njegova smrt.

“Od naših prvih dana zajedno u Lakeside School-u, kroz naše partnerstvo u stvaranju Microsofta, na neke od naših zajedničkih filantropskih projekata tokom godina, Paul je bio pravi partner i dragi prijatelj”, rekao je Gates u saopštenju. “Lični računar ne bi postojao bez njega.”

“Paul je bio zaista čudesna, sjajna i inspirativna osoba, njegovi uvidi bili su od ključnog značaja za stvaranje i uspeh Microsofta – a samim tim i uspeha personalnog računarstva širom sveta”, rekao je Steve Ballmer, naslednik Gates-a kao CEO.

MS-DOS je Allen-a i Gates-a obogatio gotovo izvan mere, i na kraju im donosio milijarde. Neto vrednost Allen-a, Forbes je procenio na više od 20 milijardi dolara od početka ovog meseca.

Izvor:
https://amaterpress.com/2018/10/21/paul-allen-suosnivac-microsoft-a-je-preminuo-u-65-oj-godini/

More images

.
5 years
CarCrash ??
5 years
5 years
5 years
5 years
AmaterPress ☹️☹️☹️
5 years
5 years
5 years
5 years
marija64 ☹️☹️
5 years
5 years
AmaterPress @Nemanya Nema na čemu i drugi put.
5 years
5 years
Drastom Hvala na clanku.
5 years